26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Fudbaleri Novog Pazara poraženi od Metalca

Na premijeri drugog djela sezone i nakon velikih očekivanja, fudbaleri Novog Pazara su priredili razočarenje igrom i rezultatom u Gornjem Milanovcu. Poraženi su minimalnim rezultatom 1:0 od tradicionalno neugodne ekipe Metalca.

Zabrinjavajuće loša igra Novog Pazara protiv Metalca koji je nadvisio plave u svakom segmentu igre i blago rečeno održao čas fudbala nezainteresovanim momcima iz Sandžaka.

Po ko zna koji put odbrambena linija nije bila na visini zadatka, što se ne bi moglo reći za golmana Kukića, koji je sasvim solidno i granicama svojih mogućnosti obavio svoj dio posla, ali nije mogao ništa učiniti kod gola domaćih postignutog iz penala, koji je realizovao Krajišnik. Prije toga je vratar plavih odbranio jedan penal koji je šutirao Stuparević.

I plavi su imali šansu iz penala, ali je Ratković u 73. minutu bio neprecizan i rezultat je do kraja ostao 1:0 za Metalac.

Nakon ovog poraza Novi Pazar se nalazi u još težpj poziciji na 15. mjestu superligaškog karavana, a narednog vikenda na gradskom stadionu dočekuje Kolubaru.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: