30 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Do kraja sedmice će se znati ko ulazi u Vladu Crne Gore

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić izjavio je da će se do kraja naredne sedmice definitivno  znati koje će partije učestvovati u radu manjinske vlade.

“Smatramo da je za rješavanje političke krize u Crnoj Gori u ovom trenutku najbolji model manjinske Vlade. Mi smo ovaj modus nudili odmah nakon završetka parlamentarnih izbora. Ključni zadatak manjinske Vlade mora biti deblokada puta Crne Gore u EU, kao i izbor čelnih ljudi u pravosuđu. Takođe, čeka nas turistička sezona i moramo raditi na pripremi. Vjerujem da je svima jasno da samo evropska i građanska koalicija na vlasti može da osigura nesmetan put Crne Gore ka EU. Nacionalistička retorika, nešto što smo slušali u prethodnih 14 mjeseci, definitivno nije put kojim Crna Gora treba da ide”, kazao je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

– Vučić “ima svoje političke favorite u Crnoj Gori”

Lider Građanskog pokreta URA i najavljeni mandatar Dritan Abazović kazao je za RTCG da vjeruje da će, ukoliko bude bilo mudrosti, brzo sastaviti vladu.

On je iznio stav da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “ima svoje političke favorite u Crnoj Gori”, kao i da Demokratski front neće ući u Vladu jer ima malo narušen međunarodni ugled, ili stvaraju određeni problem da se društvo u potpunosti pomiri.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: