Aktuelno Društvo Novi Pazar Turska

Ambasador Turske posjetio gradsku upravu Novog Pazara

Ambasador Republike Turske Hami Aksoy danas se tokom svoje prve posjete Novom Pazaru sastao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima.

Ambasador Aksoj je izrazio zadovoljstvo ovom posjetom i kazao da je sa Gradonačelnikom razgovarao važnim projektima.

“Za nas je veoma važan razvoj ovog regiona i prosperitet Bošnjaka koji tu žive. Mi smo već putem Razvojne agencije TIKA podržavali projekte i nastavićemo i u budućnosti”, rekao je ambasador.

On je dodao da je putna infrastruktura najveći izazov, te podsjetio da je zbog toga tokom posjete predsjednika Turske donijeta odluka o izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo i rehabilitaciji putnog pravca Novi Pazar – Tutin.

“Realizacija izgradnje puteva će imati važnu ulogu u razvoju ovog područja. Problemi Bošnjaka su i naši problemi”, zaključio je ambasador Aksoj.

Gradonačelnik Biševac se zahvalio se na realizovanim projektima, kao i onima čija je realizacija u toku, te izrazio uvjerenje da će oni sigurno uticati na kvalitet života naših sugrađana.

“Odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili na višem nivou i jedan od plodova tog odnosa jeste otvaranje turskog konzulata u Novom Pazaru”, naglasio je Biševac.

Gradonačelnik je poželio uspjeh u radu novom Ambasadoru i izrazio uvjerenje da će u budućnosti imati prisnu saradnju sa ambasadom kao i do sada što je bila.

Izvor/foto:Grad Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: