25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Turska

Ambasador Turske posjetio gradsku upravu Novog Pazara

Ambasador Republike Turske Hami Aksoy danas se tokom svoje prve posjete Novom Pazaru sastao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima.

Ambasador Aksoj je izrazio zadovoljstvo ovom posjetom i kazao da je sa Gradonačelnikom razgovarao važnim projektima.

“Za nas je veoma važan razvoj ovog regiona i prosperitet Bošnjaka koji tu žive. Mi smo već putem Razvojne agencije TIKA podržavali projekte i nastavićemo i u budućnosti”, rekao je ambasador.

On je dodao da je putna infrastruktura najveći izazov, te podsjetio da je zbog toga tokom posjete predsjednika Turske donijeta odluka o izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo i rehabilitaciji putnog pravca Novi Pazar – Tutin.

“Realizacija izgradnje puteva će imati važnu ulogu u razvoju ovog područja. Problemi Bošnjaka su i naši problemi”, zaključio je ambasador Aksoj.

Gradonačelnik Biševac se zahvalio se na realizovanim projektima, kao i onima čija je realizacija u toku, te izrazio uvjerenje da će oni sigurno uticati na kvalitet života naših sugrađana.

“Odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili na višem nivou i jedan od plodova tog odnosa jeste otvaranje turskog konzulata u Novom Pazaru”, naglasio je Biševac.

Gradonačelnik je poželio uspjeh u radu novom Ambasadoru i izrazio uvjerenje da će u budućnosti imati prisnu saradnju sa ambasadom kao i do sada što je bila.

Izvor/foto:Grad Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: