Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Državni univerzitet u Novom Pazaru: Sutra počinje prvi upisni rok, na Farmaciji 20 mjesta na samofinansiranju

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) sutra počinje prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Dokumenta se predaju i u sredu i četvrtak.

Ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa planiran je upis 1029 studenata, od kojih će blizu 70 odsto biti na budžetu.

Prijemne ispite budući brucoši polagaće 30. juna i 1. jula, konačna rang-lista će biti objavljena 11. (jula), a upis treba da se završi do 16. jula.

Kako je saopšteno najviše mjesta, ukupno 284, ima na Departmanu za tehničko-tehnološke nauke.

“Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke planiran je upis 145 studenata. Slijedi Departman za biomedicinske nauke sa 125 planiranih mjesta, gdje je uveden novi studijski program Farmacija. Na Farmaciji će biti 20 mjesta na samofinansiranju. Budžet u ovom slučaju nije mogao da bude odobren jer je Vlada Srbije usvojila upisne kvote prije nego što je završena akreditacija ovog studijskog programa”, navode sa ove visokoškolske ustanove.

Dodaje se i da na Departmanu za filozofske nauke ima 120 mjesta, na Departmanu za ekonomske nauke 110, Departman za filološke nauke imaće 100, a Departman za pravne nauke 80 brucoša.

Državni univerzitet u Novom Pazaru školarine nije povećavao proteklih 12 godina i ostaju iste kao ranije, tako da su za pravne, ekonomske, filološke, filozofske i matematičke nauke 50.000 dinara, a za tehničko-tehnološke i biomedicinske 60.000 dinara. Školarina za studije farmacije iznosi 110. 000 dinara.

Predočava se da kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svjedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok originalna dokumenta podnose na uvid. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: