19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Turska

Ambasador Turske posjetio SDA Sandžaka

Odlazeći ambasador Republike Turske Tanžu Bilgić je u okviru svoje oproštajne posjete Sandžaku posjetio SDA Sandžaka i susreo se sa predsjednikom stranke Sulejmanom Ugljaninom i njegovim saradnicima.

Predsjednik Ugljanin se zahvalio ambasadoru Bilgiću na, kako je kazao, posvećenom radu na jačanju političkih odnosa Republike Srbije i Republike Turske, te istakao da su u toj sponi Bošnjaci Sandžaka i građani Republike Turske porijeklom iz Sandžaka jedan most saradnje.

Kako je navedeno, Ugljanin je izrazio zahvalnost za ambasadorov rad u vezi otvaranja konzulta Republike Turske u Novom Pazaru, a koji će stvoriti uslove za, kako navode, pravnu sigurnost za sve investitore iz Turske.

“Otvaranje konzulata motivisat će turske investitore da svoje biznise otvaraju u Sandzaku”, naglasio je lider SDA Sandžaka.

Ambasadoru je na sastanku izražena zahvalnost za realizaciju projekta izgradnja puta Novi Pazar – Tutin koju finansira Turska,  te je naglašeno da je izgradnja ovog puta bila želja rahmetli Šemsudina Kučevića, a predsjednik Republike Turske Redžep Taip Erdoan je obećao da će se on izgraditi i to ide svojim tokom.

Ugljanin je izrazio poštovanje gospodinu Bilgiću na svemu onome sto je učinio i zamolio  ga da svoja dosadašnja iskustva prenese svojim kolegama koji će nastaviti da rade na jačanju saradnji Sbije, Crne Gore i Turske.

foto:Fb/SDA Sandžaka

Povezane vijesti

%d bloggers like this: