20 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Amfilohije ima koronu, smješten u Klinički centar Crne Gore

Mitrpolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitivan je na korona virus i smješten je u Klinički centar Crne Gore (KCCG), potvrđeno je nezvanično TVCG iz te ustanove.

Kako je navedeno na sajtu rtcg.me Amfilohije je ranije danas zbog pogoršanja zdravstvenog stanja smješten u bolnicu na Cetinju i testiran je na koronavirus.

Iz bolnice su kazali da je mitropolit crnogorsko-primorski primljen sa povišenom temperaturom.

Iz Mitropolivje crnogorsko-primorske Srpska pravoslavna crkva (SPC) je ranije danas saopšteno da je Amfilohije, ušao je u cetinjsku Bolnicu ”Danilo I”, radi rutinske zdravstvene kontrole a povodom planiranja njegovih predstojećih pastirskih aktivnosti.

“Prethodne dane, Mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je danas utvrđeno da je njegovo opšte zdravstveno stanje uredno (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je Vladika inficiran ovim virusom, pa je baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija”, navedeno je iz MCP-a.

Dodaje se da je opšte mišljenje ljekara je da je Mitropolitovo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivni rezultat pomenutog testa, sasvim stabilno i pod kontrolom.

Iz te crkve su pozvali vjernike na, kako je navedeno, usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi, kako za Mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: