20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara najbolji u Mrsaću

Pobjednički su prethodnu sezonu završili atletičari Novog Pazara, a u istom ritmu su puleni trenera Rifata Ziljkića nastavili i u novoj sezoni.

U Mrsaću pored Kraljeva održana je 51. po redu novogodišnja atletska trka, u kojoj su atletičari Novog Pazara osvojili najviše odličja.

Saima Murić je u trci seniorki na 3.400 metara osvojila zlatnu medalju, dok je srebro pripalo drugoj novopazarki Lenki Nikolić.

Kao po tradiciji Saida Mušović je u trci od 1-4. razreda bila neprikosnovena i odnijela pobjedu, gde je još jednom pokazala da je budućnost evropske i svjetske atletike.

Zlatnom medaljom okitila se i talentovana Ajša Tahirović u konkurenciji mladjih pionirki, dok je kod dečaka do 4. razreda ponovo zablistao Kaid Koca i trijumfom još jednom pokazao da je bez premca u svojoj kategoriji.

Jahia Zukorlić i Habir Ziljkić osvojili su prvo, odnosno drugo mjesto u nadmetanju starijih pionira, dok su Nejra Mehmedović kod mladjih juniorki i Nikola Mijailović u istom uzrastu za dečake, takodjer, ostvarili trijumfe.


Tradicionalno je Mrsać mjesto u kome se otvara sezona atletskih trka u kojima mnoge mlade nade iz Srbije kasnije postižu zapažene rezultate na medjunarodnoj sceni.

Na novogodišnjoj trci je AK Novi Pazar još jednom pokazao da raspolaže sa sjajnim pojedincima koji pod dirigentskom palicom trenera Ziljkića i njegovih pomoćnika Rešada Mušovića i Ermina Ziljkića pokazuju da će ova sezona biti prava prilika za veliku žetvu medalja na domaćoj i inostranoj sceni.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: