25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičarima iz Novog Pazara 17 medalja na Krosu RTS-a

Atletski klub Novi Pazar bogatiji je za još 17 medalja osvojenih na Krosu RTS-a koje će upotpuniti vitrine ovog najtrofejnijeg kluba iz Sandžaka.

Za dominaciju na ovom takmičenju održanom u Zaječaru u ženskoj seniorskoj konkurenciji bile su zadužene Saima Murić, Lenka Nikolić i Mejra Mehmedović koje su ovim redosledom zauzele mjesta na pobjedničkom postolju.

Kabir Ziljkić je kod omladinaca trijumfovao u veoma jakoj konkurenciji, dok je njegov klupski kolega Jahja Zukorlić zauzeo drugu poziciju.

Kod osmaka je najbolji bio Samed Hadžić, a drugi na cilj je stigao još jedan Novopazarac Aldin Ćatović.

U uzrastu 5. i 6. razreda zlatom se okitile Belma Kolašinac i Aiša Tahirović, dok su kod pionira 5. razreda srebro i bronzu osvojili Kaid Koca  i Aldin Bandžović, a jedan od debitanata Mehmed Zuković zauzeo je peto mjesto.

Medina Mekić je u konkurenciji kod učenica četvrtog razreda prva stigla na cilj, a odmah iza nje Saida Mušović, dok su četvrto i peto mjesto zauzele Ajša Zukorlić i Umeja Bogućanin.

U trci kod djevojčica trećeg razreda najbolja je bila Nerma Čebović, dok je kod dečaka u istom uzrastu srebro pripalo Saidu Mušoviću.

Velika nada sandžačke atletike Mehmed Mušović neprikosnoven je bio kod prvaka i trijumfovao je ispred svog druga Ahmeda Zukorlića koji se plasirao na drugo mjesto.

Novopazarsku ekspediciju na ovom takmičenju predvodio je koordinator omladinskih selekcija Rešad Mušović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: