19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Auto sa 67 kilograma droge otkriven na Gradini

Srbijanski carinici su noćas na prelazu Gradina, prema Bugarskoj, u saradnji sa policijom, osujetili pokušaj krijumčarenja preko 67 kilograma droge.

Slučaj je otkriven kada je noćas oko 1:20 sati za detaljan pregled izdvojen automobil „opel astra“ holandskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 54-godišnji državljanin Holandije turskog porijekla.

“Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje vozač automobila je rekao da nema ništa, sem ličnog prtljaga. Ubrzo je utvrđeno da to nije tačno, jer su već na samom početku kontrole, iza prednjih sedišta pronađene dvije velike crne kese pune narkotika. U pomenutim kesama pronađene su tri manje kese pune tableta narandžaste i plave boje, sa utisnutim oznakama „LAV“ i „NASA“, kao i 10 valjkastih paketa presovane biele praškaste materije”, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije.

Navodi se i da droga skoro da i nije bila sakrivena, te da je daljom kontrolom i u prtljažniku automobila, ispod tapacirunga prostora predviđenog za rezervni točak, pronađeno još 16 kesa identičnih narandzastih i plavih tableta.

Analiza je pokazala da se radi tabletama ekstazija, čija je ukupna količina preko 62 kilograma. Takođe je utvrđeno da je valjkasti paketi sadrže kokain, u ukupnoj količini od 5,3 kilograma.

Policija i tužilaštvo preuzeli su drogu, automobil i vozača u dalju nadležnost.

Iz Uprave carina Republike Srbije ističu da krijumčarenje narkotika ne jenjava bez obzira na okolnosti, o čemu svjedoči i podatak da je 2020. godine uprkos pandemiji, carinska služba na granicama zaplijenila preko 1,5 tone droge.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: