Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar Sandžak

Besplatna pripremna nastava za upis studenata na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sutra počinje besplatna pripremna nastava za upis na prvu godinu studija u školskoj 2024/25. godini, koja će trajati do  16. juna. Planiran upis 605 studenata, akreditacija prava, ekonomije i srpskog jezika i književnosti i dalje neizvjesna.

Pripremnom nastavom obuhvaćeni su studijski programi na osnovnim, integrisanim i strukovnim studijama: engleski jezik i književnost, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, zatim matematika, hemija i biologija.

Kako je najavljeno sa ove visoko[kolske ustanove ovaj vid nastave održavaće se i na građevinarstvu, softverskom inženjerstvu, arhitekturi, farmaciji, rehabilitaciji, sportu i fizičkom vaspitanju, kao i studijskom programu zdravstvena nega. Nastava će se odvijati u danima vikenda, a raspored je objavljen na sajtu univerziteta.

Prijedlogom upisne kvote, koji je upućen Ministarstvu prosvete na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ove godine na 13 studijskih programa, u prvu godinu studija, planiran je upis ukupno 605 studenata, od kojih će na budžetu biti 435, a na samofinansiranju 170.

“Akreditacija prava, ekonomije i srpskog jezika i književnosti predstoji i zavisi od angažovanja nastavnika na tim studijskim programima. Očekuje se da će procesi akreditacije moći da se završe do septembra, do drugog upisnog roka”, predočeno je sa DUNP-a.

Studenti, koji su po ranijoj akreditaciji upisali ove studijske programe moći će bez ikakvih zakonskih prepreka da nastave i završe studije.

Konkurs za upis biće raspisan pošto Vlada Republike Srbije usvoji upisne kvote.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: