Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Bez preminulih poslednja 24 sata u Regionalnom COVID centru Novi Pazar

U novopazarskoj bolnici u posljednja 24 sata nije bilo preminulih, saopšteno je jutros iz gradske uprave Novog Pazara.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 16. jul 2020 pokazuje da je ukupno 241 pacijent na odjeljenjima i da je primljeno 8, a iz bolnice otpušteno 18 pacijenata.

Izvestaj 16.07

Kako je navedeno u izještaju prethodnog dana nije bilo transportovanih pacijenata, na respiratorima je 9, na high-flow 14, a “broj preminulih 0”.

U COVID ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bilo 316 pregleda i urađeno je 146 laboratorijskih analiza, 151 snimak, odnosno pregled pluća.

– U jednom danu od 108 brzih testova 53 pozitivna

U izvještaju za 16. jul piše da je urađano 108 seroloških (brzih) testova iz krvi 108 od čega je 53 bilo pozitivan, kao i da je PCR testova bilo 30.

Broj hospitalizovanih pacijenata po odeljenjima je: Infektivno odjeljenje 19, Palijativno odjeljenje 7, Grudno odjeljenje 37, ORL 20, Dječije odjeljenje 25, Interno odjeljenje 96, Intezivna nega , Poljska bolnica 28,.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je nakon jučerašnje sjednice Kriznog štaba ocjenio da je da je situacija s pandmeijom koronavirusa u gradu i dalje teška ali stabilizovana.

Gradska uprava je danas, nakon insistiranja javnosti i jučerašnjeg razgovora gradonačelnika Biševca i novinara, podatke o stanju u Regionalnom COVID centru Novi Pazar juros medijima dostavila u devet sati.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: