27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Birđozlić podnio ostavku i izašao iz SSP-a

Predsjednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Pazaru Benjamin Birđozlić saopštio je da je poodnio ostavku na tu funkciju i izašao iz te partije.

Benjamin Birđozlić, foto: Privatni arhiv

“Dao sam neopozivu ostavku na mjesto i izašao iz te iste stranke zbog neslaganja sa trenutnom politikom koju vode.
Za skoro tri godine rada i postojanja odbora SSP u Novom Pazaru postigli smo neverovatne uspjehe, kako na izborima 2022. tako i na ovim posljednji u 2023. Posebna čast i uspeh jeste što smo prva demokratska opcija u Novom Pazaru koja je izašla samostalno na lokalne izbore”, naveo je Birđozlić.

Istakao je da je ponosan zbog uspjeha u Sandžaku gde su, kako je podvukao, zabilježili 10.288 glasova na republičkim izborima.

“Zbog rezultata smatram da je jedan mandat trebao da pripadne odboru iz Novog Pazara, koji je zasigurno bio jedan od najboljih odbora u Srbiji. Također bih, ovom prilikom, htio da se zahvalim svim građanima Novog Pazara i Sandžaka koji su nas podržali i dali svoj glas kako na lokalnim tako i na parlamentarnim izborima, a posebnu zahvalnost svim članovima Gradskog odbora SSP Novi Pazar koji su se borili zajedno sa mnom na čelu. Zahvaljujem.”, naveo je Birđozlić u izjavi za SNEWS.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: