29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Srbija

BNV: Bošnjacima i svim narodima u Srbiji potrebna bolja medijska scena

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) je saopštilo da se zalaže za bolju medijsku scenu, poboljšanje uslova rada zaposlenih u medijima i da će sa svojim prijedlozima uzeti učešće na aktuelnim javnim rapravama vezanih za medijske zakone.

Odbor za informisanje na bosanskom jeziku je, poštivajući Statut Bošnjačkog nacionalnog vijeća, detaljno je analizirao Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, kao i Nacrt zakona o elektronskim medijima i u narednom periodu uzeće aktivno učešće u javnoj raspravi sa ciljem da Bošnjacima, ali i svim narodima na teritoriji države Srbije obezbijedi bolju medijsku scenu, a tako i poboljša uslove rada medijskim radnicima, i to ne samo na prostoru Sandžaka., predočeno je iz BNV-a.

Poštivajući Program javne rasprave o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima, Odbor za informisanje na bosanskom jeziku dostaviće svoje pripremljene primjedbe, prijedloge i sugestije najkasnije do 7. oktobra kako Program i nalaže, Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Republike Srbije.

“Ozbiljnim pristupom ovoj temi, Odbor je na sjednici dana 20. septembra 2023. godine utvrdio kandidata kojeg će kandidirati za učešće na okruglom stolu u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrtu zakona o elektronskim medijima, koji će se održati u srijedu, 4 oktobra, u Kragujevcu”, saopšteno je iz predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: