20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

BNV: Kazna ubici Skarepa ohrabrenje budućim zločincima

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) izrazilo je danas zabrinutost činjenicom da je Apelacioni sud smanjio kaznu srpskom policajcu Raici Beloici, koji je u septembru 2017. godine ubio Fahrudina Skarepa.

Iz BNV-a konstatuju da je Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio presudu Višeg suda u Užicu i policajcu ubici Raici Beloici, i onako prenisku kaznu od 5 godina, smanjio na još nižu od četiri godine zatvora, navode iz ove institucije.

“Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, dok je, kako se navodi u medijima, bio u akciji sprečavanja šverca, ubio mladog Fahrudina Skarepa koji je tada imao samo 22 godine”, podsjećaju u saopštenju.

Dalje se kaže da je Beloica proglašen krivim za navodno nehatno lišenje života, a presuda je postala pravosnažna donošenjem presude Apelacionog suda u Kragujevcu 1. novembra 2021. godine, naglašavaju.

“Uzimajući u obzir činjenice da je zločin izvršen nakon što je ubijeni Fahrudin Skarep uredno zaustavio vozilo, da je ubica policajac Beloica prišao i hladnokrvno ispalio hitac, koji je prošao kroz bočno staklo ubijenog, kao i međusobni razgovor ubice i njegovih kolega policajaca u vrijeme izvršenja zločina, jasno potvrđuju uvjerenje da se radi o promišljenom ubistvu”, tvrde iz BNV-a.

Kako dodaju, zatvorska kazna od 4 godine za policajca ubicu Raicu Beloicu za promišljeno i surovo gašenje jednog mladog nevinog života, kazna je koja će, ocjenjuju, ohrabriti buduće zločince u svojim namjerama.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: