Aktuelno Crna Gora Politika

Bošnjačka stranka (BS) izabrala novo rukovodstvo

Bošnjačka stranka izabrala je na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora potpredsjednike, generalnog sekretara, predsjednika Političkog savjeta, kao i novi saziv Predsjedništva BS.

Glavni odbor Bošnjačke stranke, 18. jul 2021. godine

Na prijedlog predsjednika Ervina Ibrahimovića za potpredsjednike u narednom četvorogodišnjem mandatu su izabrani Jasmin Ćorović, profesor filozofije i logike i Damir Gutić, diplomirani ekonomista, saopšteno je danas iz ove stranke.

Za generalnog sekretara BS izabran je Admir Adrović, diplomirani ekonomista, koji je do sada obavljao funkciju poslovnog direktora. Za predsjednika Političkog savjeta izabran je Suljo Mustafić, profesor književnosti, dugogodišnji poslanik i dosadašnji politički direktor BS.

Glavni odbor je također izabrao i novi saziv Predsjedništva BS koji će, pored članova po funkciji, činiti Mersudin Gredić, diplomirani pravnik, Irfan Husović, diplomirani pravnik i Admir Šahmanović, magistar ekonomije.

Članovi Predsjedništva po funkciji su predsjednik Ervin Ibrahimović, novoizabrani potpredsjednici, generalni sekretar i predsjednik političkog savjeta.

“Bošnjačka stranka će u narednom periodu sublimirati iskustvo, znanje i političku viziju, koju je gradila prethodnih petnaest godina, sa entuzijazmom, energičnošću i inovativnošću mladih kadrova. Smatram da stranka treba da počiva na temeljima koji su čvrstvo ugrađeni u bošnjačko biće i nacionalnu politiku i odgovornim pristupom prema novim izazovima, koje donosi aktuelni politički trenutak i izazovima sa kojima se moramo zrelo suočiti”, rekao je predsjednik Ibrahimović, predlažući novo rukovodstvo.

Izvor:Bošnjačka stranka

Povezane vijesti

%d bloggers like this: