20 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak

Bošnjačko nacionalno vijeće spremno da iz Sandžaka organizuje pomoć Bosni i Hercegovini

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća(BNV) Jasmina Curić uputila je danas pismo članu Predsjedništva BiH, Šefiku Džaferoviću u kojem je izrazila spremnost na organizovanje pomoći koju bi BNV, kao predstavničko tijelo Bošnjaka, mogao da organizuje u cilju smanjenja posljedice pandemije u Bosni i Hercegovini.

Ona je istakla da Bošnjaci Sandžaka osjećaju naročitu zahvalnost prema Bosni i Hercegovini zbog velikodušne pomoći upućene iz BiH tokom ljeta prošle godine, za vrijeme udarnog talasa virusa u Sandžaku.

“Dijelimo Vašu tugu zbog velikog broja umrlih u BiH tokom posljednjih mjeseci i ovim putem izražavamo najdublje saosjećanje sa porodicama preminulih. Pojedinci i humanitarne organizacije iz Sandžaka su već pokrenuli nekoliko humanitarnih akcija putem kojih se prikuplja pomoć za zdravstvo BiH. Bošnjaci i svi ostali građani Sandžaka pokušavaju da kroz svoje skromne doprinose pomognu svojim sunarodnicima i svim ostalim građanima Bosne i Hercegovine.Sandžak neće zaboraviti podršku i pomoć pruženu iz Bosne i Hercegovine tokom najtežih trenutaka za naš narod”, navela je predsjednica BNV-a .

U pismu je predočila da Bošnjačko nacionalno vijeće, u svojstvu krovne institucije Bošnjaka Džaferoviću, kao članu Predsjedništva BiH, stoji na raspolaganju ukoliko smatrate da može pomoći tokom ovih izazovnih trenutaka za zdravstveni sistem za Bosnu i Hercegovinu i za sve građane Bosne i Hercegovine.

“Budite slobodni da nas kontaktirate sa prijedlozima za organizaciju pomoći iz Sandžaka”, poručila je predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić.

U Novom Pazaru je prije dva od strane neformalne grupe građana pokrenuta humanitarna akcija “Sandžak za Bosnu”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: