25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Turska

Bošnjački poslanici u posjeti novom ambasadoru Turske u Srbiji

Narodni poslanici SDA Sandžaka održali su danas u Beogradu prvi sastanak sa novim ambasadorom Republike Turske u Beogradu Hami Aksoyem.

Sandžački poslanici su poželjeli uspjeh u radu novom ambasadoru, te ga upoznali sa aktivnostima SDA Sandžaka u Parlamentu i trenutnom stanju u Sandžaku.

“Ambasadoru smo poželjeli dobrodošlicu i prenijeli smo čestitke i zadovoljstvo svih građana Sandžaka zbog otvaranja Generalnog Konzulata Republike Turske u Novom Pazaru koji je već postao značajna adresa, kako za građane i kompanije iz Turske tako i za sve gradjane i privredu Sandžaka”, naveo je Enis Imamović na svom zvaničnom FB nalogu.

Imamović je upoznao javnost da su zajedno razmotrili i brojne projekte čije realizacije, kako je kazao, čekaju širom Sandžaka u narednom periodu.

On je naveo da su tokom susreta, zajedno sa kolegama Selmom Kučević i Mirsadom Hodžićem ,ambasadora Turske upoznali sa aktivnostima SDA Sandžaka u Parlamentu i trenutnom stanju u Sandžaku.
“Zajedno smo razmotrili i brojne projekte čija nas realizacija čeka širom Sandžaka u narednom periodu”, naveo je Imamović.

Hami Aksoy je juče predao akreditivna pisma srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučići čime je formalni stupio na dužnost ambasadora u Srbiji.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: