26 Aprila, 2024
Muzika Tutin Zanimljivosti

Dino iz Tutina “u vrijeme korone” naučio da svira klavir

Mladi Tutinac Dino Eminović, vrijeme izolacije tokom panedemije koronavirusa iskoristio je da bez ičije pomoći nauči da svira  klavir.

Prvi kontak sa klavirom može da bude neposredan zahvaljući jednostavnom načinu proizvođenja zvuka pristiskom na dirke, sedamnestogodišnji Dino Eminović iz Tutina, bez časova vježbanja, vođen maštom i željom da otkrije svijet muzike, vanredno stanje je iskoristio počevši aktivno da svira i razvija estetsko rasuđivanje i odnos prema ozbiljnoj muzici.

Kako je naveo, slušajući razne kompozicije, pratio je neke instrukcije na youtobe i počeo da svira.

“Počeo sam da sviram kada je proglašeno vanredno stanje, tu sam našao najviše vremena za klavir i to da se u potpunosti posvjetim, volim da sviram, gledajući mnošto stranih izvođača u trenutku sam poželio da i ja budem oni”, rekao je za Snews taletnovani tutinac.

Betovena vidi kao mogućnost razvoja talenta.

“Najviše se posvećujem Betovenu po mom mišljenju on ima najbolje kompozicije, pored tih pratim i modernije izvođaće” itiče Eminović.

“Iskoristite talenat i pratite svoje snove” poručuje mladi Tutinac.

Dino u gimnaziju, planira da upiše Medicinski fakultet…Sa sviranjem klavira, nastaviće kao hobi jer, kako je kazao, klavir doživljava kao “bjeg od stvarnosti”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: