26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo

B(r)ez komentara: Dok ne dođe inspekcija, za praznik, pohitaj majstore!

Kod kružnog toka u novopazarskom naselju Šestovo, prije četiri dana, tik uz trotoar sazidan je objekat.

Gradnja objekta koji po poziciji i zakonskim propisima ne bi mogao da ispunjava uslove za građevinsku dozvolu i ugrožava bezbjednost saobraćaja na kružnom toku, nastavljena je i tokom vikenda.

Objekat u izgradnji kod kružnog toka na Šestovu, 26. april 2023. godine

“Skinuli onu traku i završavaju. Dok ne dođe inspekcija, pohitaj majstore, za praznik”, stoji u komentarima čitalaca koji su poslali fotografije koje prikazuju situaciju na ovom mjestu.

Objekat u izgradnji kod kružnog toka na Šestovu, fotografija od 26. aprila 2023. godine
Objekat u izgradnji kod kružnog toka na Šestovu, fotografija od 30. aprila 2023. godine

Za sada iz Gradske uprave Novog Pazara nema zvaničnog objašnenja o tome da li je riječ o divljoj gradnji i, eventualno, preduzetim mjerama od strane građevinske inpekcije.

Grad Novi Pazar je 10. aprila objavio javni poziv Otvoreni postupak javne nabavke | Radovi 404-75/23 – Rušenje bespravno podignutih objekata na teritoriji grada Novog Pazara.

Gradska uprava Novog Pazara je od 2016, godine raspisivala više tendera i poziva za rušenje nelegalno izgrađenih objekata, ali kako tvrde ni jedn firm se nije javljala za taj posao.

Procjene su da je u Novom Pazaru više od 20 hiljada objekata koji su nelegalno izgrađeni ili su u postupku legalizacije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: