25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Srbija

Đerlek: Klinički centar se neće praviti u Novom Pazaru, nerealna priča političara i nema veze sa životom

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Mirsad Đerlek je izjavio da se u Novom Pazaru neće graditi Klinički centar.

“Tačno, potpuno ste u pravu. Mnogo je dezinformacija, u Novom Pazaru se neće praviti klinički centar. To što se političari u Novom Pazaru utrkuju i pričaju o kliničkom centru to je nerealna priča i to veze nema sa životom”, rekao je Đerlek na Četvrtoj sjednica Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije, odgovarajući na pitanje zastupnice SDA Sandžaka iz Tutina, Selme Kučević.

Ona je od Đerleka zatražila da odgovori da li je 31. marta u Novom Pazaru postavljen kamen temeljac za klinički centar u Novom Pazaru ili se radi o dogradnji opšte bolnice.

Đerlek je dodao da bi postao-kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru treba da prođe 3 do 4 godine i da se neće praviti ni opšta bolnica jer se radi na spajanju opštih bolnica i domova zdravlja, jer smatraju da onaj ko je odvojio domove zdravlja i dao ih na upravljanje lokalnim samouprava napravio veliku grešku.

“Mi ljekari to dobro znamo. Znači, neće se graditi ni opšta bolnica, ali se neće graditi ni klinički centar. Treba nam što više doktora nauka i ministrica je rekla da nam treb što više kadrova da bi smo mogli da napravimo-kliničko bolnički centar. Eto, možete to da izjavite slobodno”, poručio je Đerlek.

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) i Sandžačka demokratska partija, kao i režimski mediji bliski ti strankama objavili su da je 31. marta ove godine položen kamen temelljac za izgradnju Kliničkog centra u Novom Pazaru. Stranka pravde i pomirenja (SPP) je tada saopštila da je u Novom Pazaru postavljen kamen temeljac za budući Klinički centar u Novom Pazaru, dogovoren na insistiranje Muftije Zukorlića sporazumom Stranke pravde i pomirenja i Srpske napredne stranke.

Prema oficijelnom obavještenju 31. marta 2023, godine je označen početak radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: