25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika Sandžak

Suljo Mustafić izabran za predsjednika Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori (BVCG)

Bošnjačko vijeće na sjednici održanoj u Rožajama, u suboti je izabralo profesora književnosti i poslanika Sulja Mustafića za novog predsjednika. Na istoj sjednici, izabran je za potpredsjednik dr Bejto Šahmanović.

Dosadašnji predsjednik BV u Crnoj Gori Ejup Nurković stekao je uslove za penziju.

U svom obraćanju Mustafić je zahvalio na povjerenju i kazao da ce posvećeno raditi na institucionalnom jačanju Vijeća i njegovom pozicioniranju u odnosu prema državnim institucijama.

“Biti predsjednik BV je najveća čast i privilegija za pripadnika bošnjačkog naroda i vjerujem da ćemo zajednički graditi Vijeće otvoreno za sve politike, pojedince i inicijative. Zajednički cemo raditi na afirmaciji manje brojnih naroda , njihovim pravima i učešcu u društvenim procesima u našoj državi Crnoj Gori”, kazao je Mustafić.

U svom obraćanju potpredsjednik Šahmanović je kazao da će, pored ostalog njegove aktivnosti biti usmjerene ka motivaciji mladih ljudi da preuzmu inicijativu u društvenim procesima, u saradnji sa intelektualnom elitom.

Na sjednici u Rožajama usaglašene su i aktivnosti Vijeća u susret Popisu stanovništva.

Suljo Mustafić je dugogodišnji visoki funkcioner Bošnjačke stranke. Bio je poslanik u tri saziva parlamenta, kao i potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Također, obavljao je i funkciju direktora Zavoda za zapošljavanje, a radio je i kao novinar i urednik Radio Bara. Po struci je profesor književnosti i maternjeg jezika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: