Aktuelno Društvo Novi Pazar

B(r)ez komentara: Kad žardinjere izgube “nedodirljivost”

Tri žardinjere koje su u proteklih osam i više godina bile “zabetonirane” na trotoaru u dijelu Višegradske ulice u Novom Pazaru, i predstavljale prepreku za kretanje pješaka, uklonjene su.

Višegradska ulica je asfaltirama još 2015. godine, a prema obrisima na trotoaru “poznate žardinjere” od tada nisu mrdnute

Koje mjere su gradske službe preduzele protiv “autora ulične instalacije” za sada redakciji SNEWS-a nije poznato, ali se zna da je u proteklih godina ovaj tipični primjer uzurpacije javne površine više puta bio prijavljen gradskoj komunalnoj inspekciji i komunalnoj miliciji.

Kretanje pješaka između stepenika i žardinjera do skora je u ovom dijelu Višegradske ulice izgledalo ovako

Na koncu insistiranja i intenzivnih prijava od strane građana nadležne službe su u ovom primjeru izvršile svoju obavezu, što je rezultiralo uklanjanjem betonskih žardinjera i slobođanje trotoara za nesmetan prolaz pješaka.

Žardinjere na, ionako uskom trotoaru, godinama niko nije dirao

Prethodno je, na desetak metara od žardinjera, također nakon učestalih prijava građana, ispred poslovnog objekta sa trotoara uklonjena asfaltirana rampa.

Višegradska ulica povezuje centar grada sa medicinskim centrom u Novom Pazaru, jedna je od najprometnijih ulica za pješake, ali istovremeno i tipičan primjer ulice sa zauzećem trotoara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: