26 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Politika Sandžak

BS: Bošnjački bajrak je simbol jedinstva i dostojanstva, slobode i mira

Bošnjačka stranka (BS) uputila je čestitku povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, ističući da je bošnjačka zastava, zajedno sa drugim zastavama, simbol obnove nezavisnosti Crne Gore, članstva u NATO savezu i brojnih drugih pozitivnih procesa u kojima su Bošnjaci kao narod dali nemjerljiv doprinos.

Kako poručuju bošnjački bajrak, kao simbol jedinstva i dostojanstva, slobode i mira, dokaz je postojanja, opstanka i borbe bošnjačkog naroda za svoja prava.

“Bošnjačka zastava se danas sa ponosom vijori u svim institucijama gdje žive pripadnici bošnjačkog naroda i ona je svjedok da Bošnjaci kao narod, na svojim vjekovnim ognjištima, čuvaju svoj identitet. Bošnjačka zastava, zajedno sa drugim zastavama, simbol je obnove nezavisnosti Crne Gore, članstva u NATO savezu i brojnih drugih pozitivnih procesa u kojima su Bošnjaci kao narod dali nemjerljiv doprinos”, navode iz BS-a i dodaju da je, kao autentični politički predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, Bošnjačka stranka je svojim djelovanjem u prethodnih 16 godina svog postojanja dala veliki doprinos u pogledu afirmacije, promocije i poštovanja bošnjačke zastave, što će nastaviti da čini i u budućnosti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: