Aktuelno Društvo Srbija

Čanak u Novom Sadu postavio transparent o zločincu Mladiću, desničari ga skinuli

Na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište Lige socijaldemokrata Vojvodine jutros je osvanuo veliki transparent na kojem piše „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“.

Transparent je okačen na krov dvospratnice i proteže se do prizemlja, a ispisan je velikim crnim slovima na bijeloj pozadini koja je djelimično crvena što aludira na fleke od krvi.

Ispod transparenta piše: „Uostalom, je*o mu ja mater, i njemu i kome je on heroj„. Na kraju poruke su inicijali N. Č.Nenad Čanak.

Lider stranke je fotografiju transparenta objavio na Twitteru i napisao “Malo je problem kada nemaš ravnu fasadu, ali … valjda može da se pročita. Da ne bude zablude. Jer: Politika i opozicionarstvo u Srbiji se ne mere time “ko je za ili protiv Vučića” nego “da li su Mladić i Karadžić heroji ili zločinci. I jedino tako, napisao je Čanak.

Desničari skinuli tranpsarent

Desetak mladića skinuli su tokom dana pano sa zgrade u Novom Sadu u kojoj je sedište Lige socijlademokrata Vojvodine (LSV), na kojem je pisalo Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid”.

Policija je bila na licu mesta, koja je potom pano unela u zgradu LSV, gde su naveli da će ponovo okačiti transparent.

Lider LSV Nenad Čanak, čiji su se inicijali nalazili na panou, potvrdio je putem svog Twitter naloga da se ovo dogodilo.


Inače, prethodnih dana prostorije LSV-a su u više navrata bile iškrabane grafitima podrške haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uvredljivim porukama.

Izvor/foto:LSV, Nenad Čanak, društvene mreže

Povezane vijesti

%d bloggers like this: