27 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Novi Pazar Regija Sport Srbija

Ćatović prvi u Zagrebu, Simovićeva u Prijedoru

Na dva međunarodna atletska mitinga, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, takmičari iz Novog Pazara osvojili su po dvije zlatne i srebrne medalje, te jedno četvrto i dva peta mjesta.

Teodora Simović je u kategoriji seniorki pobjedila na 62. Međunarodnoj uličnoj trci “Prijedor 2023” u disciplini na 2.000 metara, Saima Murić je osvojila srebro, a kao četvrtoplasirana na cilj je stigla njihova klupska drugarica Mejra Mehmedović.

Ova ulična trka je okupila oko 500 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rusije i BiH.

Dan kasnije na atletskom mitingu održanom u Zagrebu “Dinamo-Zrinjevac 2023” Novopazarac Aldin Ćatović trijumfovao je na 3.000 metara u vremenu 8:23,97 stotinki.

Istu razdaljinu u konkurenciji žena Saima Murić je istrčala za 9:30,72 stotinke i osvojila srebrno odličje, čime je ispunila normu za učešće na Juniorskom prvenstvu Evrope.

Učešće na ovoj trci uzele su i Teodora Simović stigavši na cilj četvrta (9:41,70), te  Mejra Mehmedović koja je zauzela petu poziciju (9:48).

Aldin Ćatović se okušao i u seniorskoj konkurenciji trke u Zagrebu u disciplini na 4.000 metara u kojoj se plasirao na petu poziciju.

foto:Rtv BN, AK Dinamo Zagreb

Povezane vijesti

%d bloggers like this: