25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Čelnici iz Sandžaka uputili bajramske čestitke

Predstavnici bošnjačkih institucija, lokalnih samouprava i političari iz Sandžaka su danas uputili čestitke svim vjernicima povodom Kurban bajrama, te istakli želju da ga provedu u miru i blagostanju sa svojim nabližima.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalog vijeća Jasmina Curić je poželjela vjernicima da im ovi mubarek dani učvrste vjeru i nadu u bolju budućnost i napredak.

“Neka Bajram bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera koje žive u Sandžaku”, stoji, izmedju ostalog, u čestitki predsjednice BNV-a.

Prvi čovek Grada Novog Pazara Nihat Biševac je poručio da vrijeme praznika treba da bude povod da se prisjetimo važnosti kulture dijaloga, međusobne tolerancije i razumevanja.

“Želim vjernicima da im praznični dani donesu mir i radost, zdravlje i blagostanje, ličnu i porodičnu sreću”, naglasio je Biševac.

Ispred Skupštine grada Novog Pazara je predsjednica Anela Halilović Šemsović je navela da nam “bajramski nijet treba biti podstrek da brigom i pažnjom život slabijih učinimo lepšim i jednostavnijim”.

U ime opštine Tutin i u svoje lično ime čestitku vjernicima je uputio i predsjednik opštine Tutin Salih Hot.

“Želim vam da Bajramske dane provedete u duhu naše lijepe tradicije i običaja, u sreći, veselju i dijeleći radost sa svojim najdražima, rodbinom, prijateljima i komšijama”, istakao je Hot.

Predsjednica Skupštine Opštine Tutin Fazila Ferizović Berović j  sugrađanima, prijateljima i komšijama, kako u zavičaju tako i u dijaspori poželjela da ovaj Kurban Bajram provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu svojih najmilijih.

“Neka nam ovaj najdraži praznik bude razlog da činimo dobro, da radimo na popravljanju međuljudskih odnosa, budemo korisni društvu i široj društvenoj zajednici, radimo na sebi, budemo pravedni i živimo u miru i toleranciji.Bajram Šerif Mubaerk Olsun”, poručila je.

Načelnik opštinske uprave u Tutinu Adnan Šehović je poželio pripadnicima Islama da praznične dane provedu u lijepom raspoloženju,te da radost Bajrama podijele sa svojom rodbinom, komšijama i prijateljima.

Tokom dana su Kurban bajram svojim sugradjanima islamske vjeroispovjesti čestitali predsjednik opštine Priboj Lazar Rvović, prvi čovek Nove Varoši Radosav Vasiljević, predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić, zamjenik Gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović, kao i pomoćnik gradonačelnika Dejan Kulundžić.

Ranije danas, čestitke povodom najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama su uputili Reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović,  predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, te lider SDPS-a Rasim Ljajić.

Kurban bajram je od sutra i obilježava se 4 dana.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: