26 Aprila, 2024
Društvo Srbija Zdravlje

Centar za društvene integracije (CDI) prikuplja pomoć obolelima od COVID-19

Centar za društvene integracije (CDI) realizuje akciju „Niste sami, mi smo uz vas“ – pomoć obolelima od virusa COVUD-19. Cilj akcije je pružanje podrške obolelima od korona virusa, kao i zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore za njihove živote.

“Akcija ‘Niste sami, mi smo uz vas’ – pomoć obolelima od virusa COVID.19 je pokrenuta zbog velikog broja obolelih. Želimo da podstaknemo sve da prepoznaju značaj dobročinstva imajući u vidu ono što je pandemija pokazala – da su pred problemima svi jednaki, kao i da se isti lakše prevazilaze zajedničkim angažovanjem celog društva“, istakla je Anita Stojanović, predsednica CDI iz Vranja.

Od celokupne prikupljene pomoći napraviće paketiće koji će biti pojedinačno uručeni obolelima od virusa COVID-19 a koji su hospitalizovani u Zdravstvenom centru Vranje.
Svi zainteresovani paketiće pomoći mogu slati na adresu CDI organizacije. Sva prikupljena pomoć biće predata menadžmentu Zdravstvenog centra Vranje.

“Pozivamo Vas da se svi zajedno uključimo u davanje pomoći, jer svaki vid pomoći je dobrodošao“, ističu iz ove organizacije.


Na spisku potrebština su dezinfekciona sredstva, medicinski alkohol, tečni sapuni, papirni ubrusi, toalet papiri, voda, sokovi, viziri, zaštitne maske i rukavice, peškiri…
Za sve dodatne informacije oni koji žele da se uključe u ovu humanitarnu akciju putem sve informacije mogu dobiti na kontak telefon broj: +381641265699,+381659799392 putem mejla pomocobolelimaodcovida19@gmail.com i facebook stranice https://www.facebook.com/nvocdi.
CDI aktivnosti se realizuju u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, a koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije (PKS).

Ovo je druga akcija u toku ove godine u okviru koje nevladina organizacija Centar za društvene integracije prikuplja pomoć u okviru koje pomaže zdravstvene radnike i obolele od COVID-19.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: