19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Čestitke za Dan opštine Tutin

Povodom 28. maja, 626. rođendana opštine Tutin, čestitke sugrađanima su uputili narodna poslanica Selma Kučević, predsjednik opštine Salih Hot, predsjednica Skupštine opštine, Fazila Ferizović Berović i načelnik opštinske uprave Adnan Šehović.

Predsjednica stranke SDA Sandžaka ogranak Tutin, narodna poslanica Selma Kučević čestitajući 626. rođendan opštine Tutin svim Tutincima i Tutinkama je poručila da su jedinstvo, solidarnost, suđivot i tolerancija univerzalne vrijednosti koje svi građani trebaju čuvati.

“Zajednička borba za ekonomski razvoj i unapređenje uslova svih građana Tutina mora biti prioritet svakog pojedinca”, naglasila je.

Izražavajući uvjerenje da rezultati koje su postigli u prethodnom periodu daju razloga za zadovoljstvo, Hot je poručio da to doprinosi budućim uspjesima.

“Sve ono što je do sada postignuto, potvrđuje da se ostvaruje naša politika intenzivnog razvoja opštine Tutin. Obavezni da učinimo sve što je u našoj moći da i u narednom periodu unaprijedimo kvalitet života u našoj opštini, da pospješimo njen ekonomski razvoj, poboljšamo gradske funkcije i učinimo opštinu Tutin još ljepšim”, naglašava u čestitki.

Predsjednica Skupštine opštine, Fazila Ferizović Berović je u čestitiki, između ostalog navela da je Tutin jedna od perspektivinih opština i da radom i razvojnim projektima ta opština može biti mjesto gdje će mladi ostajati, razvijati znanja i napredovati.

“Opština Tutin sa svim svojim potencijalima, prirodnim bogatstvima, ljepotama, turističkom ponudom i ljudskim kapacitetima definitivno je jedna od perspektivnijih opština. Pametnom politikom održivog razvoja i iskorištavanjem takvih potencijala to može biti mjesto u kojem će mladi nalaziti svoju perspektivu i razvijati svoja znanja a nove investicije unijeti dodatni duh i živost u lokalnu ekonomiju i privredu. Danas ne treba biti mjesta za političke, nacionalne, vjerske ili bilo koje druge podjele. Danas smo svi braća i sestre Tutinci i Tutinke. U to ime svim dragim Tutincima, kako ovdje i širom zemlje, tako i u dijaspori, upućujem iskrene čestitke povodom Dana opštine Tutin, 28. maja, uz želju da ovaj dan provedu u duhu zajedništva i međusobnog poštovanja”, navela je na svom fb nalogu Fazila Ferizović Berović.

Adnan Šehović je u čestitki sugrađanima u Tutinu i onima u dijaspori najsrdačnije čestitao 626. rođendan opštine.

“Tutin godinama unazad, ne samo u regionu nego i šire, prepoznaje se po svojoj humanosti i međusubnom uvažavanju građana i uspješno je prošao kroz brojne izazove a važno je samo jedno da sačuvamo jednistvo bez obzira na sve političke i druge podjele”, naveo je Šehović.

On je na kraju poželio da svi zajedno svjedoče o nekim boljim vremenima koja donose prosperit i razvoj.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: