25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Danas ispitivanje zbog rušenja berbernice

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru za danas je zakazano ispitivanje u postupku protiv Nedžada Šaćirovića, osumnjičenog da je u ranim jutarnjim satima 23. februara ove godine sa bagerom porušio berbersku radnju Ramiza Dugopoljca, u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru.

Kako je navedeno u pozivu upućenom Ramizu Dugopoljcu ispitivanje u svojstvu svjedoka biće održano u četvrtak 21. maja 2020. godine u 11.00 sati.

Postupajući u postupku zamjenik javnog tužioca Samir Bakić, kako staoji u pozivu dostavljenom redakciji SNewsa, sumnjiči Šaćirovića za nasilničko ponašanje, članu 344 st. 1 KZ, prema kojem ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, kazniće se zatvorom do tri godine.

Iz PU Novi Pazara je ranije za SNews potvrđeno da je po nalogu tužilaštva protiv muškarca (48) podnešena krivičnu prijavu zbog izazivanja opasnosti.

On se sumnjiči da je 23. februara upravljajući bagerom više puta udario u objekat u Prvomajskoj ulici i devastirao ga.

Takođe je predočeno da Policijskoj upravi u Novom Pazaru nije dostavljen nikakav zahtjev za pružanje asistencije, odnosno policijske pomoći, prilikom rušenja ovog objekta.

Prema zvaničnim informacijama nije postajao nikakv pravni akt za rušenje tog objekta i za sada u ovom slučaju nije poznata pravna odgovornost onih koji su, preuzimajući zakon u svoje ruke, izdali nalog i preuzeli odgovornost za rušenje.

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) potvrdio je da je građevinska služba te islamske zajednica porušila berbersku radnju u ulici 1. maj u Novom Pazaru.

Ramiz Dugopoljac je poznati novopazarski berberin, a objekat u prvomajskoj ulici sedamdesetih godina kupio je njegov otac.

U vezi objekta i zemljišta u Prvomajskoj ulici pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vodi se parnični postupak između Ramiza Dugopoljca i Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) .

Povezane vijesti

%d bloggers like this: