Aktuelno Društvo Nova Varoš Priboj Prijepolje Sandžak

Delegacija BNV-a tokom posjete opštinama Nova Varoš, Prijepolje i Priboj razgovarala o položaju Bošnjaka, nastavi na bosanskom jeziku, isticanju bošnjačkih nacionalnih simbola, očuvanju kulturno-historijskog naslijeđa…

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) su u utorak, u okviru plana posjeta predsjednicima sandžačkih gradova i opština, posjetili Novu Varoš, Prijepolje i Priboj i razgovarali sa predsjednicima tih opština.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Misala Pramenković, sa saradnicima, razgovarala je sa predsjednikkom opštine Nova Varoš, Radosavom Vasiljevićem o položaju Bošnjaka u toj opštini Nova Varoš, te je konstantovano da se saradnja BNV i opštine intenzivira kroz projekte koji su od posebnog nacionalnog značaja za Bošnjake, naročito na polju obrazovanja i očuvanja kulturno-historijskog naslijeđa, saopšteno je iz BNV-a.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća susrela se sa rukovodstvom opštine Prijepolje koje su činili zamjenica predsjednika opštine Samira Ćosović, pomoćnik predsjednika opštine Muhamed Bašić, vijećnici Aleksandar Vujičić i Njegoš Janjušević.

“Tokom sastanka, razgovaralo se o značajnom poboljšanju implementacije nastave na bosanskom jeziku u Prijepolju, isticanju bošnjačkih nacionalnih simbola na državnim institucijama, kao i nastavku saradnje BNV i opštine Prijepolje”, navode iz BNV-a.

Na sastanku sa predsjednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem.bilo je razgovora o položaju Bošnjaka, mogućnostima uvođena nastave na maternjem jeziku, kao i službenoj upotrebi bosanskog jezika u opštini Priboj.

Ovo je bila prva zvanična posjeta predsjednice Pramenković i predstavnika novog saziva BNV-a predsjednicim opština ovog dijela Sandžaka

Povezane vijesti

%d bloggers like this: