26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Turska

Delegacija BNV-a upoznala turskog konzula sa novim sazivom Vijeća i palniranim aktivnostima

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) posjetila je generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru Baasra Basola i upoznala ga sa novim sazivom Vijeća, realiziranim projektima i aktivnostima koje se, u okviru djelokruga djelovanja Vijeća, planiraju sprovesti.

Kako je navedeno na sajtu BNV-a, predsjednica BNV, Misala Predsjednica Pramenković je Basolu uputila izraze najdubljeg saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih u zemljotresu koji se, početkom mjeseca februara, dogodio u Turskoj. Također, kazala je i da je Vijeće aktivno učestvovalo u prikupljanju humanitarne pomoći, prema uputama Ambasade Republike Turske u Republici Srbiji.

“Sagovornici su istakli da su Bošnjaci Sandžaka most saradnje između Republike Srbije i Republike Turske i da će, kao i do sada, bošnjački i turski narod ostati u bratskim odnosima”, saopšteno je iz BNV-a.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su i predsjednik Izvršnog odbora Fuad Baćićanin, potpredsjednik Edin Numanović i sekretar Samer Jusović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: