26 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Izbori u Petnjici: DPS ubjedljiv, BS 6, SPP 3 mandata

Prema podacima Demokratske partije socijalista Mila Đukanović, njihova lista osvojila je apsolutnu većinu glasova u Petnjici.

Na osnovu njihovih podataka, DPS je osvojila 17 mandata, Bošnjačka stranka šest, Stranka pomirenja i pravde tri, Demokrate dva, Socijaldemokrate dva, Socijaldemokratska partija jedan, dok je Socijalistička narodna partija ostala ispod cenzusa.

“Pobijedila je Crna Gora. Demokratska partija socijalista ima apsolutnu većinu i nastaviće dalje da vodi Opštinu Petnjica. Ali ovdje poraženih nema”, rekao je Erol Muratović iz DPS-a.

On je saopštio kako za sada imaju 17 osvojenih mandata od ukupno 31, koliko odbornika ima u tamošnjem lokalnom parlamentu.

Bošnjačka stranka prezadovoljna

Bošnjačka stranka je večeras saopštila da je napravila veliki uspjeh osvojivši u ovoj opštini čak 50 posto glasova više u odnosu na parlamentarne izbore 2020. godine.

Oni su kazali da su na osnovu preliminarnih rezultata osvojili 6 mandata.

SPP duplo manje glasova od BS

Crnogorski ogranak Stranka pravde i pomirenja (SPP), osvojila je 3 mandata u parlamentu Petnjice, novode mediji.

Tu informaciju su potvrdili i rukovodioci ove stranke u Novom Pazaru, koji na društvenim mrežama objavljuju rezultate i slave, kako navode, historijski uspjeh ove stranke u Petnjici.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: