24 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Prijepolje Sandžak Srbija

Delegacija SDA Sandžaka položila cvijeće na spomen obeležje žrtvama otmice u Štrpcima

Delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka na čelu sa predsjednikom Sulejmanom Ugljaninom položila je u Prijepolju cvijeće na spomen obeležje žrtvama otmice u Štrpcima.

Nakon polaganja cvijeća, predsjednik prijepoljskog ogranka SDA Sandžaka Edib Kajević je  podsjetio da se navršilo 29 godina od zločina u kojem su srpske oružane snage iz voza u Štrpcima otele, mučile i svirepo ubile 18 Bošnjaka i jednog Hrvata.

“Taj zlocin do danas nije dobio svoj epilog, počinioci nisu kažnjeni, dok inspiratori i nalagodavci ne samo da nisu otkriveni i osudjeni, već su zajedno sa ostalim zločincima i nagradjeni”, naglasio je Kajević u izjavi za medije.

Govoreći dalje, on je kazao da sa još uvijek svežim ranama ovu godišnjicu Bošnjaci dočekuju uz nove genocidne prijetnje od strane policajaca iz Priboja, koji takodjer nisu, kako je rekao, kažnjeni, već su prebačeni da rade u policijsku upravu u Prijepolju.

“Bošnjaci Prijepolja su uznemireni ovim dješavanjima i zbog toga tražimo da se počinioci ovog i svih drugoh zločina adekvatno osude i kazne”, poručio je Kajević.

Kajević je ocjenio da je politika koja je dovela do zločina i otmica “ista ona politika koja je dovela i do genocidnih prijetnji u Priboju”, te da se Bošnjaci u ovoj zemlji ne osjećaju sigurno.

“Politika koja je dovela do svega ovoga mora biti kažnjena i poražena na ovim izborima, a gradjanima Sandžaka moraju biti ponudjene korjenite pozitivne promjene”, zaključio je Kajević u obraćanju.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: