23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Dr. Mithat Mušić: Stidi se vladajuća Srbijo… Zar nije bilo dosta žrtava u Sandžaku?

Prvi ljekar iz Novog Pazara koji je javno upozorio da se “korona vratila na velika vrata”, anestiziolog u Opštoj bolnici dr. Mithat Mušić, opet je podigao glas, javno je predočio vd direktora Opšte bolnice Mehu Mahmutoviću da je bilo moralno da podnese ostavku ili bude smijenjen.

Dr. Mušić, ovoga puta, neštedeći skromnost za istinom i pravdom, poručio je da ga bole žrtve, suze i uzdasi svog naroda i da zbog neorganizovanosti, neznanja i nesposobnosti Meha Mahmutovića i uprave bolnice “mnogi naši sugrađani platiše glavama”.

“Narode moj, ja sam Mithat Mušić, anesteziolog Opšte Bolnice u Novom Pazaru. Pišem kao čovjek koga bole žrtve, suze i uzdasi mog naroda (podrazumjevam sve ljude koji u Sandžaku žive bez obzira na vjeru i naciju ) i ovu priliku koristim da nazdravim glavu i izjavim saušešće porodicama umrlih nam sugrađana”, stoji na početku reagiranja dr Mušića.

U tekstu obavljenom na društevim mrežama citira Duška Radovića:”Mnogi nesposobni ljudi su daleko dogurali. Ko je nesposoban može raditi sve. Sposobni rade samo ono što umiju.”

– Kukavičje jaje starog-novog direktora, dno vam na vrhu stoji

“Tako je naš direktor bio i gradonačelnik, i radio je u Penzionom fondu, i u Ministarstvu Zdravlja i u međuvremenu je i doktorirao. Izvinite ako nisam uspio da nabrojim sva vaša ‘uspješna’ zanimanja. Ja sam obični anesteziolog koji se i dan danas stidi svog neznanja i zahvalan sam svima koji me mogu bilo čemu podučiti. Nikome ne bi smetala zvanja, znanja i iskustva našeg direktora da se sve ovo nije desilo našim sugrađanima. Zbog Vaše neorganizovanosti, neznanja i nesposobnosti, Vas i Vaše uprave (što primjeti i naš predsjednik Vučić), mnogi naši sugrađani platiše glavama. Sve ste okrenuli naopačke u bolnici, dno vam na vrhu stoji”, istakao je dr. Mušić dodajući da tu ima tu par časnih ljudi, ali i da je bilo i načelnika službi koji nisu smjeli da stanu ispred svog kolektiva i koji su pobjegli glavom bez obzira, “neka im je na čast” .

– Trošenje tuđih života, stidi se vladajuća Srbijo…

Ukazuje da “niko nema više od jednog života, ali ima mnogo onih koji, pored svoga, troše i nekoliko tuđih života”.

“Stidi se vladajuća Srbijo… kakvu nam Vi to poruku šaljete? Zar nije bilo dosta žrtava u Sandžaku? Zašto nam vrijeđate inteligenciju i pljujete nam u lice, podmećući nam kao kukavičje jaje starog-novog direktora? Od Vas je bilo moralno da date ostavku, a moralno je i da Vas smijene. Minimum ljudskog dostojanstva i časti mi nalaže da dignem glas protiv Vas kao direktora i rukovodioca, kao čovjek me ne interesujete. Narode moj, ako vas boli svaki izgubljeni život i svaka nepravda, vi ste moja braća”, poručio je dr. Mušić.

Kao član medinskog tima koji je bio u pratnji oboljelih od COVID-19 u Novom Pazaru anesteziolog dr. Mithat Nušić se 7. juna obratio javnosti riječima: “Već peti dan zaredom transportujemo naše sugrađane na Infektivnu kliniku KC Kragujevac. Korona se vratila na velika vrata. Molim sve gradjane da postuju preporuke Ministarstva Zdravlja RS i Vlade RS”.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: