19 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak

Dudić pokušao da obmane javnost

Nakon današnje objave na fb profilu Mevluda Dudića, gdje je sam sebi “ažurirao” podršku u ime Reisa IZ-e BiH Huseina ef. Kavazovića, postali smo svjedoci još jednog dunjalučkog izazova bez presedana.

Muftija Mevlud ef. Dudić

Naime, danas je Muftija Dudić objavio saopštenje za javnost koje je navodno uputio Reis Kavazović, i to isječeno bez memoranduma i datuma, a tiče se podrške Islamskoj zajednici na čelu sa njim, što su uredno prenijeli i mediji bliski ovoj zajednici, a članovi gromoglasno pozdravili.

Objava na FB stranici Dudića od jučer

Međutim, sve bi to tako olako i prošlo kod onih koji imaju “kratko” pamćenje da prije više od 5 godina isto takvo saopštenje, od slova do slova, tog 1.jula, nije bilo objavljeno na istim medijima i portalima koji danas preniješe ovaj dopis kao ekskluzivu.

Dopis od prije 5. godina

Skaradni pokušaj obmanjivanja javnosti od strane jednog vjerskog poglavara još više je zavrijedelo pažnju vjernika to što danas objavljeno “saopštenje” nikako ne bi smjelo biti dio zvaničnog obraćanja vrhovnog poglavara IZ u BiH, što se, na kraju, istraživačkim radom Snews-a ustanovilo kao tačno.

Dakle, originalno saopštenje od prije pet godina je isečeno i iskonstruisano kao podrška koja je stigla ovih dana, dok je ovakav “dopis” sasvim sigurno naneo štetu Kabinetu Reisa Kavazovića time što je predstavljen kao njihov zvanični način obraćanja, amaterski i bez naziva, kao i bez memoranduma i djelovodnog broja ove vjerske institucije.

Ovakav način javnog istupanja “Muftije dr. Mevlud ef. Dudića” je na društvenim mrežama ocjenjen kao pokušaj manipulacije vjernicima, a mnogi se sa pravom pitaju “šta je cilj” i kome je potrebno da unosi smutnju među vjernicima, kao i između zvaničnih vjerskih insititucija na ovim prostorima.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: