Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

DUNP: Podijeljene diplome za 70 akademaca

Diplomcima Državnog univerziteta u Novom Pazaru, koji su studije završili u proteklih godinu dana, danas su dodijeljene diplome, osnovnih, integrisanih i master studija. Diplome je dobilo 70 djevojaka i mladića.

Na jednom mjestu profesori, inženjeri, vaspitači, pravnici, ekonomisti, terapeuti…njih 70 u svačanim togama. Stigli su do kraja školovanja u posljednjih godinu dana, a neki od njih su već pronašli posao. Među njima je diplomirani pravnik Amra Bektašević Zekić, koja već kao pripravnik radi u jednoj advokatskoj kancelariji. Priprema se za pravosudni ispit i sigurna je da je spremna za svoju profesionalnu budućnost.


Njena koleginica Tanja Tanasković volontira u Višem sudu u Novom Pazaru i sigurna je da je odabrala pravi poziv. Rušid Hasić kaže da je hemija njegova sudbina, završio je osnovne studije, sada je na masteru, a sebe jednoga dana vidi kao doktora hemijskih nauka.

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Zana Dolićanin poručila je diplomcima da treba da budu zahvalni svojim roditeljima što su dali sve od sebe da im omoguće da studiraju.

“Budite roditeljima neizmerno zahvalni na tome, jer mnoga deca nisu i neće imati priliku kao vi“-naglasila je prof. dr Zana Dolićanin.

Ona je najboljim studentima uručila diplome, a svi sa prosečnom ocenom iznad 9, dobili su prigodne novčane nagrade. U ceremoniji dodele učestvovali su i prorektor prof. dr Dragoslav Šumarac i šefovi departmana i studijskih programa.
Svečanu atmosferu upotpunio je nastup kamernog hora Državnog univerziteta.

Za 16 godina, koliko postoji ovaj univerzitet, diplome je dobilo preko 1900 mladih ljudi. Danas je prvi put organizovana svečana dodela diploma.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: