25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Prijepolje

Dupli aršini opštinskog službenika u Prijepolju: Postavio stranački, a zabranio baner BNV-a

Nadležna služba Opštine Prijepolje odbila je prošlog mjeseca zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) da se postavi baner za promovisanje popisa stanovništva.

Postavljanje banera kojim su Bošnjaci Prijepolja trebali pozvati da se na popis izjasne kao Bošnjaci, da govore bosanskim jezikom i da im je vjera islam, odbijeneo je rješenjem koje je kao ovlaščeno lice ispred Odjeljenja za urbanizam, građevinarstvo, stambeno komunalne i imovinsko pravne poslove, potpisala je Remzija Fetahović, inače povjerenik Stranke pravde i pomirenja (SPP) za Prijepolje.

Bošnjačko nacionalno Vijeće obratilo se opštinskoj upravi opštine Prijepolje sa zahtjevom za postavljanje banera na stubovima ulične rasvjete zbog promovisanja popisa stanovništva u periodu od 01.-31.oktobra 2022. godine, na Vakufskom mostu u Prijepolju i kod autobuskog stajališta u Brodarevu.

Zahtjev je odbijen kao neosnovan uz obrazloženje da je ranijim odlukama opštine nije dozvoljeno postavljanje reklamnih oznaka preko ulica.

U isto vrijeme na stubovima ulične rasvjete u Brodarevu, na mjestu gdje je planirano postavljanje banera Bošnjačkog nacionalnog vijeća, postavljena je reklamna cerada liste SPP-a koja učestvuje na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Postavljanje tog stranačkog banera, kako je nezvanično potvrđeno, obavljeno je bez bilo kakvog zahtjeva prema opštini, odobrenja i slično.

O ovom slučaju obavještena je komunalna inspekcija koja je pozvala Remziju Fetahovića da ukloni neovlašćeno postavljenu reklamu ciradu.


Pošto još uvjek nije uklonjena, prema informacijama iz opštinske uprave, inspekcija je rejšenjem naložila komunalnom preduzeću da je ukloni a troškove da fakturišu stranci SPP odnosno ovlašćenom licu Remziji Fetahoviću.

Načelnik opštinske uprave Opštine Prijepolje Miodrag Ćubić, kao ni Remzija Fetahović nisu se javljajli na telefonske pozive kako bi pojasnili sutuaciju sa baerima u toj opštini.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: