23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

“Nivelisanje” građana rekonstrukcijom ulice Generala Živkovića u Novom Pazaru

Jedna od najdužih i naprometnijih ulica u Novom Pazaru, Generala Živkovića je skoro pola godine raskopana i, u većem dijelu, zatvorena za saobraćaj. Rekonstrukcija ove ulice, najavljivana prije dvije godine, je počela u julu i radovi su u toku, iako je tenderskom dokumentacijom bilo planirano da se završi za dva mjeseca.

Do sada je rekonstruisam samo dio od stotinjak metara, od kružnog toka do ugla Nušićeve ulice. Zbog radova koji su se odužili negodiju stanovnici ulice, posebno vlasnci radnji i lokala jer, kako ističu, promet im je znatno smanjen, a neki su i zatvorili radnje.

“Već pola godine kao nešto rade, a u stvari vidite šta su i koliko uradili i za čiji interes rade”, kaže jedan od vlasnika radnje u toj ulici, insistirajući da se objave fotografije i informacije o zatečenom stanju.

Poseban revolt iskazuju posljednjih dana kada je u jednom dijelu podignut nivo ulice, te je novom “nivelacijom” pristup lokalima otežan. Protestuju protiv projektanata i inžinjera koji su sve to, kako kažu, radi nekih i nečijih interesa “osmislili”.

Fotozapisom dokumentujemo da za neke vlasnike lokala još nije ispoštovano pravila da se terase moraju povući iza linije. Neke su ipak i dalje “unutra”.

Radove izvode firme “Složna braća Zoran i Nele” iz Nove Varoši i “Ukras” iz Novog Pazara, “Trans-kop” iz Čajetine i “Piramida” iz Brusa. Njima je Ministarstvo privrede dodijelilo posao rekonstrukcije Ulice generala Živkovića u Novom Pazaru, vrijedan 81,4 miliona dinara, konzorcijumu četiri firme koje su jedine dostavile ponudu na tender raspisan krajem marta ove godine.

Posao rekonstrukcije obuhvata potpunu rekonstrukciju ilice od kružnog toka do uključenja na magistralni put prema Ribariću, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 100 miliona dinara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: