20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

DZ Novi Pazar u borbi protiv korone donirano pet ambulantnih vozila

Nakon pojave posljednjeg vala koronavirusa u Novom Pazaru i Sandžaku javlja se velii broj dobrotvora koji pomažu zdravstvene ustanove i pojedince. Domu zdravlja Novi Pazar je do sada donirano pet ambulantnih vozila.

Porodica Jusufović iz Novog Pazara je u petak, ispred Službe hitne medicinske pomoći, donirala još jedno kombi vozilo za transport bolesnika, sa pratećom opremom,

Kako je kazao direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru dr. Ervin Ćorović svaki dan primaju po jedno-dva vozila.

“Hvala našim građanima iz dijaspore, iz cijelog svijeta. Za ovakvo interesovanje i brigu nemam riječi da kažem. Hvala porodici Jusfović, vozilo je kvalitetno, tih vozila nam uvijek treba”, kazao je Ćorović.

Arif Jusufović iz Novog Pazara je u ime porodice koja je donirala vozilo je kzao da je donaciju spremio zajedno sa sinovima Ervinom i Fahrudinom i da pripremaju nabavku još jednog vozila za Sjenicu.

“Da nas Allah pomogne i nagradi protiv ove opae bolesti”, poručio je Jusufović.

Iz Doma zdravlja u Novom Pazaru poručuju da za sada imaju dovoljno medicinskih sredstava ali podvlače da se postavljaju nove potrebe.

Dom zdravlja Novi Pazara posjeduje 15 ambulantnih vozila za transport bolesnika i najavljena je pomoć sa još nekoliko vozila te namjene.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: