20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sport Srbija

Ekskluzivno: Pojavio se dokument o manipulacijama sa klađenjem na štetu FK Novi Pazar

SNews je došao u posjed povjerljivog dokumenta iz Evropske kuće fudbala (UEFA) u kojem je imenom i prezimenom označeno pet fudbalera Novog Pazara za koje se sumnja da su umiješani u manipulacijama sa klađenjem na štetu kluba.

U dokumentu  čija autentičnost nije zvanično potvrđena piše da su golman Novog Pazara Nikola Vujanac, te igrači Danko Kiković, Filip Pavišić, Bojan Čečarić i Stefan Dimić su fudbaleri koji su bili podvrgnuti posmatranju u sedam sumnjivih utakmica Novog Pazara i koje bi trebalo uzeti u obzir, kako stoji u dokumentu, kao osobe od interesa zbog njihovih uloga u utakmicama u kojima je njihova ekipa bila saučesnik u manipulacijama, piše u dokumentu u koji je SNews imao uvid.

“Postoje jasni i izrazito uvjerljivi dokazi iz klađenja da se na tok ili rezultat utakmice nedozvoljeno uticalo, sa ciljem sticanja profita od korumpiranog klađenja…ultimativno pokazuju da su osobe koje su su kladile imale prethodna saznanja o tome da će FK Novi Pazar izgubiti prvo poluvrijeme”, navodi se u dokumentu “EUFA-BFDS” u vezi sa spornom utakmicom između Radnika iz Surdulice i Novog Pazara odigrane 11. aprila, a koju je tim iz Sandžaka izgubio sa 2:0.

Detalj sa sumnjvog meča Radnika i Novog Pazara

Kako dalje stoji u dopisu, na ovoj utakmici je u 10. minutu golman plavih Nikola Vujanac zbog lošeg pozicioniranja primio prvi gol, kao i drugi pogodak u 35. minutu kada nije uspio da uhvati loptu upućenu ka njemu glavom, što je dovelo do drugog gola na utakmici.

“U smislu eskalacije historijata događaja, FK Novi Pazar je uključen u prethodnih sedam posmatranih utakmica, i implicirani su u manipulaciju utakmicama pet puta”, tvrde iz Evropske kuće fudbala.

Pored toga, u pomenutom izvještaju se navodi da je “pod lupom” bio i meč odigran 3. oktobra 2021. godine između Novog Pazara i Mladosti iz Lučana, gdje je postojalo sumnjivo klađenje da će Novi Pazar izgubiti prvo poluvrijeme, kao i da će nakon 90. minuta plavi utakmicu izgubiti sa najmanje dva gola razlike, gdje će ukupno biti postignuta tri gola. Rezultat ove utakmice je bio 3:0, a na poluvremenu 1:0 za Mladost, što je i potvrdilo navedene sumnje, podsjeća se u tom izvještaju.

Za fudbalere koji su bili na UEFA “merama” se konstatuje da su pojedinačno bili umiješani u više sumnjivih utakmica, i to Kiković na sedam  mečeva, Pavišić na četiri, Vujanac na tri, te Čečarić i Dimić na po dvije utakmice. Za Pavišića se dodaje da je na jednoj utakmici zabilježen i za, kako ocjenjuju, značajan incident.

Podsjetimo da je FK Novi Pazar saopštenjem kategorički odbacio medijske natpise o umiješanosti ovog kluba u bilo kakve sumnjive radnje oko namještanja utakmica u okviru Super lige Srbije.

FK Novi Pazar, golman Novog Pazara Nikola Vujanac, te igrači Danko Kiković, Filip Pavišić, Bojan Čečarić i Stefan Dimić, kao i Fudbalski savez Srbije (FSS) do momenta objavljivanja ovog teksta nisu potvrdili ni demantovali navode iz ovog dokumenta, niti su odgovorili na poziv naše redakcije da iznesu svoj stav.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: