25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Regija Turska

Erdogan u septembru dolazi u posjetu Srbiji, Bosni i drugim balkanskim zemljama

Ministar vanjskih poslova Turkiye Mevlut Cavusoglu izjavio je kako će turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan narednog mjeseca upriličiti posjetu balkanskim zemljama, te kako to potvrđuje njihovu posvećenost miru i stabilnosti regiona, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan tokom posjete Novom Pazaru 2017. godine

“Posjeta koju će narednog mjeseca balkanskim zemljama upriličiti turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan potvrđuje našu posvećenost miru i stabilnosti regiona. Naša zemlja snažno podržava mir i stabilnost Balkana”, rekao je Cavusoglu, govoreći na otvaranju 13. konferencije ambasadora koja se održava u Ankari.

Erdogan tokom posjete Novom Pazaru 2017. godine

Iz Predsjedništva Srbije je krajem jula za beogradse medije potvrđeno da će Erdogan početkom septembra doputovat u posjetu Srbiji i da bi trebalo da posjeti i Sarajevo, kao i druge države u regionu.

Podsjećamo da je za septembar najavljeno završatak radova na rekostrukciji puta Novi Pazar – Tutin. Projekat rekonstrukcije te saobraćajnice u dužini od oko 23 kilometra vrijedan je 24 miliona eura. Sredstva su obezbjeđena kreditom Republike Turske. Dogovor oko tog važnog projekta postigli su predsednici Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i Srbije Aleksandar Vučić. Ugovor između Vlade Srbije i turske kompanije “Tasyapi” potpisan je 29. oktobra 2018. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: