4 Oktobra, 2023
Aktuelno Društvo Srbija

Preliminarni rezultati završnog ispita u petak, 1. jula, lista želja i preko portala mojasrednjaskola.gov.rs

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije je saopštilo da će preliminarni rezultati završnog ispita, biiti dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula 2022. godine, a roditelji i učenici na portalu imaće uvid u sva tri testa.

“Ukoliko budu imali prigovor moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji sutra do 16 sati, ili putem portala ili u školi. Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podnijeti drugostepenoj komisiji, u subotu 2. jula 2022. godine do 16 sati, čiji će odgovor biti i konačan”, navode iz Ministarstva.

Saopšteno je da će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni u utorak, 5. jula 2022.godine.

Budući srednjoškolci listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula 2022. godine uz mogućnost neograničenih izmjena i dopuna.

Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podnijeti u papirnom obliku u školama 6.i 7. jula 2022. godine, ističu iz Ministarstva prosvjete.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smjerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna 2022.godine izašlo je 99,5 odsto učenika.

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: