26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Tutin

FK Tutin i FK Jošanica – teška borba za opstanak

Dvije sandžačke ekipe, Jošanica i Tutin, poražene su u prethodnom 30. kolu Srpske lige Zapad, te su samo četiri kola prije kraja prvenstva na ivici da izgube status trećeligaša.

Tutinci su kao domaćini dočekali lidera i već viđenog člana Prve lige Srbije, sastav Sloge iz Požege, ali osim malo jačeg otpora koji su prikazali sredinom prvog i početkom drugog dijela igre, nisu mogli da se suprostave, bar na ovom meču, jačem protivniku.

Sloga je mudrom i strpljivom igrom došla do prednosti od dva gola već u prvom poluvremenu i taj kapital je znalački čuvala do kraja utakmice, dok će “tutinske vidre” morati, ako žele da sačuvaju status u ovoj ligi, da do kraja prvenstva pruže 110 posto svojih mogućnosti.

Ovom porazom Tutin sada zauzima 13. poziciju na tabeli sa 40 bodova, a raspored utakmica koji imaju oni i druge ekipe koje se bore za opstanak do kraja prvenstva, im ne ide na ruku, te će svaki slijedeći megdan biti veliki ispit za ovu ekipu u težnji da naredno prvenstvo dočekaju u istom rangu.

– Jošanica u veoma teškoj poziciji

Na drugoj strani, novopazarska Jošanica je u još neizvesnijoj poziciji pred sam finiš trke za opstanak, sa 37 bodova i 14. mjestom koje trenutno vodi u niži rang takmičenja.

Ljubimac novopazarske fudbalske čaršije se sa gostovanja u Gornjem Milanovcu vratio poražen, a da situacija bude još gora po izabranike Kenana Kolašinca, sada i sudbina opstanka u Srskoj ligi Zapad ne zavisi više od njih samih.

Novopazarska ekipa će u svaki od četiri naredna meča ulaziti pod vizom “biti ili ne biti”, jer, kako sada stvari stoje, jedino sve četiri pobjede do kraja prvenstva mogu, uz kikseve suparnika u borbi za srpskoligaški status, donijeti Jošanici da sezonu 2021/22 dočeka kao trećeligaš.

Realno je očekivati da će Jošanica u narednom kolu lako osvojiti tri boda protiv Bana iz Raške, a koji je poslednji na tabeli i već viđen zonaš u slijedećoj sezoni. Međutim, već u narednim kolima gostuju direktnom konkurentu za ispadanje, ekipi Smedereva, a dočekuju također “davljenika” Železničar iz Lajkovca, a onda kao gosti igraju sa prežaljenom Šumadijom.

Bilo kako bilo, Tutin i Jošanica imaju veoma teške zadatke u borbi za opstanak, a posebno što u ovakvim uslovima takmičenja, osim protivnika na terenu, moraju voditi borbu i sa spoljnim faktorima koji vrlo aktivno, a poslednji rezultati pojedinih ekipa u prvenstvu govore u prilog tome,  kreiraju “fudbalsku mapu” pod veoma sumnjivim okolnostima.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: