19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Jučer jedan preminuo, samo dva nova prijema

U Novom Pazaru je u prethodna dvadeset četiri sata preminu jedan covid pacijent iz Tutina, dok su bila samo dva nova prijema, uz jedan otpust.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 16. maj 2021. na liječenje su primljene dvije osobe iz Novog Pazara.

Na osnovu tog izvještaja na respiratorima i high-flow su priključena po 4 lica, dok transportovanih pacijenata nije bilo.

Od ukupno 96 pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 43 prvih i 53 kontrolnih pregleda.

U Domu zdravlja urađene su 56 laboratorijske analize, 48 RTG snimak, 50 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 8 pozitivno, kao i 42 PCR testa.

Od ukupno 73 hospitalizovanih pacijenata Infektivno odjeljenje broji 23, Grudno odjeljenje 21, ORL 15, Interno odjeljenje 1, Respiratorna jedinica 4, te Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 10 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 162 osoba.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: