20 Aprila, 2024
Aktuelno Sport Tutin

FK Tutin ubjedljivo trijumfovao na gostovanju

Fudbaleri Tutina u najbolje odigranoj utakmici ove sezone savladali su ubjedljivo kao gosti Šumadiju iz Arandjelovca sa 4:0 (1:0) u 25. kolu Srpske lige Zapad.

Sa novim trenerom Todorovićem popularne “tutinske vidre” su odigrale utakmicu u kojoj su pokazali da je ovaj sastav samo spletom nesretnih okolnosti na ivici opstanka.

I pored toga što su Arandjelovčani već vizirali put u zonsku ligu od naredne sezone, nije im manjkalo požrtvovanja i želje da ostvare što bolji rezultat protiv plavih kojima je ovaj meč bio jedan od najvažnijih poslednjih godina.

Počelo je promašenim penalom Vusljanina u 19. minutu, ali isplatila se borbena igra nakon nekoliko minuta kada je Kecap rezantnim udarcem donio prednost Tutinu 1:0, pa se tim rezultatom i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu još bolja igra plavih rezultirala je sa tri gola u mreži golmana domaćih Jovetića.

Vusljanin se iskupio za promašeni penal kada je solo prodorom duplirao prednost na 2:0, da bi nakon njega i Dacić bio precizan i doveo tutince u vodjstvo od 3:0.

Krunu na ovu pobjedu stavio je Brunčević u 90. minutu meča, kada je rutinski savladao Jovetića i postavio konačnih 4:0 za tutinskog srpskoligaša.

Ovom pobjedom Tutin je došao na 13. poziciju na tabeli, te sada ima 5 bodova više od prve ekipe koja se nalazi u opasnoj zoni za ispadanje iz lige, u ovom slučaju od Železničara iz Lajkovca.

U 26. kolu tutinci će ugostiti jednog od pretedenata na sam vrh tabele, ekipu Budućnosti.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: