25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Fudbaleri Pazara odigrali neriješeno u Gornjem Milanovcu

Fudbaleri Novog Pazara su uspjeli da se iz Gornjeg Milanovca vrate sa bodom u džepu i povećaju svoje šanse pred sam finiš borbe za opstanak u superligaškom društvu.

 

Pod velikim oprezom, a ujedno i ogromnim pritiskom pred ovu utakmicu 37. kola, fudbaleri Novog Pazara odigrali su veoma borbenu i dopadljivu utakmicu za sjajnim protivnikom, te sa rezultatom 1:1 protiv Metalca mogu biti zadovoljni.

Utakmica sa puno šansi pred golom Metalca

Napadali su Novopazaraci od samog početka utakmice, stvarali šanse i prijetili golmanu doma’ćna, ali je izostajala realizacija navale plavih u ključnim momentima utakmice.

Iz jedne od rijetkih šansi pred golom Novog Pazara, vezista Cvetković je u 37. minuta dobro ciljao i pogodio mrežu Drobnjaka za 1:0, a tim rezultatom se otišlo na odmor.

Strateg plavih je u drugom dijelu izvršio dvije izmjene, od kojih je jedna bila ulazak Branislava Tomića umjesto mlađahnog Delimeđca, a to će se, na kraju, ispostaviti ispostaviti kao pun pogodak.

Igrao se 74. minut, stvorena je dobra šansa pred golom domaćina i odličan udarac glavom Tomića, sa pet metara, za veliko slavlje sandžačke ekipe i poravnanje na 1:1, a tim rezultatom je i završena utakmica.

Novi Pazar nakon ovog osvojenog boda ima 46 bodova, te se sada nalazi na deobi 14. i 15. mjesta na tabeli sa Radničkim iz Niša.

U narednom kolu pazarci dočekuju Napredak iz Kruševca, a utakmica se igra na Gradskom stadionu već u srijedu.

Foto:FK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: