27 Aprila, 2024
Aktuelno Sport Tutin

Fudbaleri Tutina ređaju pobjede

Još jednu pobjedu u nizu ostvarili su fudbaleri Tutina, koji su na gradskom stadionu savladali Goč sa ubjedljivih 5:0 (2:0) u okviru 4. kola Šumadijsko-raške zone.

Odavno ljubitelji fudbala sa obala Vidrenjaka nisu vidjeli bolju igru svojih ljubimaca nego što je to danas demonstrirala “kaznena ekspedicija” šefa struke, Dženana Curića.

Prvi od pet golova u mreži gostiju djelo je Radojevića, koji je u 33. minutu bio precizan sa bijele tačke, a nakon prekršaja koji je bio napravljen nad Vusljaninom.

Pred sam kraj prvog dijela meča dosudjen je još jedan penal za plave, koji je rutinski realizovao Vusljanin, te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, poslije ulaska u igru Kecapa, domaći još agilnije napadaju ka golu gostiju, te je upravo ovaj novopazarac u redovima tutinaca rutinski povisio na 3:0.

Igra se donekle smirila sredinom drugog dijela, ali su u finišu Šarac, koji je postigao četvrti gol za “tutinske vidre”, te Marovac za konačnih 5:0 , donijeli najubjedljiviju pobjedu plavima u ovoj sezoni.

Tutin je lider prvenstva za maksimalnih 12 bodova, a slijedeće nedjelje plavi gostuju ekipi Šumadije iz Toponice.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: