23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

U Tutinu situacija sa koronom “nešto bolja”

Krizni štab opštine Tutin je održao svoju 14. sjednicu na kojoj je konstatovano da je situacija sa kovid virusom “nešto bolja” u odnosu na prethodne dane, saopšteno je danas.

“Broj djece kod koje je identifikovan virus je 28 u ovom mjesecu, a klinička slika ostalih pacijenata je donekle bolja”, navodi se u izvještaju i dodaje da je prethodnog dana bio samo jedan transport za Novi Pazar.

Prema izvještaju nadležnih, na dnevnom nivou se broj novozaraženih kreće od 15 do 20, što, prema njima, predstavlja pozitivan pomak u odnosu na prethodni period.

Također, javno komunalno preduzeće “Gradac” danonoćno preduzima sve mjere u domenu snabdjevanja vodom, te se i cisternama, kako je rečeno, dostavlja voda do ugroženih pešterskih sela ove opština.

Prateći i rad u školama, Krizni štab je konstatovao da je samo prethodnog dana sa nastave odsustvovalo 183 učenika, a u tom uzrastu je registrovano njih 18 sa virusom korone, dok su od nastavnog osoblja virusom zaražena 2 nastavnika.

U predškolskom uzrastu je posljednjeg radnog dana ove sedmice odsustvovalo ukupno 17 mališana, saopštio je danas Krizni štab tutinske opštine.

Foto:prtSc/Opština Tutin

Povezane vijesti

%d bloggers like this: