18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak Srbija Turska

Glas javnosti: Rasim u kolima imao torbu sa 2 miliona eura

Saobraćajna nesreća u kojoj je Rasim Ljajić, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) teško povređen inicirala je istragu jer je u smrskanom automobilu nađena torba sa više od dva miliona evra, saznaje “Glas javnosti”.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu je sada pokrenulo istagu protiv Rasima Ljajića kao bi se utvrdilo poreklo pronađenog. Tužioci ispituju sve detalje gde su se lider SDPS-a i poginuli Branko Gogić, predsjednik Izvršnog odbora partije i njegova desna ruka, uputili sa tom sumom novca.

U torbi pored Ljajića je nađeno malo više od dva miliona evra. Novčanice su bile u apoenima od 50 i 500 evra. Ljajić nije ispao prilikom prevrtanja i tumbanja automobila “škoda superb”, kako se prvobitno pretpostavilo, već je uspeo da se izvuče iz olupine. U trenutku udesa u nedelju, 10. aprila, za volanom je bio Gogić, kada su sleteli sa autoputa Beograd – Niš, kod Ražnja. Gogić je zadobio smrtonosne povrede i preminuo, dok je Ljajić uspeo da izađe iz smrskanog vozila u potrazi za svojim mobilnim telefonom da bi pozvao nekoga od svojih ljudi od poverenja da uzmu torbu sa novcem pre dolaska policije, navodi se u tekstu.

Upravo zbog toga je policija čuvala Ljajića u Kliničkom centru u Nišu i nikome od njegovih članova stranke iz Novog Pazara nisu dozvolili da ga vidi. Ljijić ima teške povrede – prelom rebara, lopatične kosti, povrede grudnog koša, vra i nagnječenje mozga. Prebačen je juče u Beograd na Odeljenje grudne hirurgije Kliničkog centra Srbije i to na zahtev porodice.

“Lekari ne žele da daju prognoze, ali je zbog teških povreda mozga i vrata pitanje da li će posle izlaska iz bolnice uspeti da stane na noge”, kaže sagovornik “Glasa” blizak istrazi.

“Njih dvojica su od početka 2022. godine bili 12 puta u Turskoj. Gogić je bio Ljajićeva desna ruka, a sa njim je putovao jer je kao direktor JP „Emisione tehnike i veze“ imao posebne pogodnosti prilikom prelaska granice. Sumnja se da je Ljajić računao na njegovu pomoć i urgenciju ukoliko prilikom putovanja od Srbije do Turske, a naročito prilikom prelaska granice nešto krene po zlu”, ističe naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su dostupne samo bliskim saradnicima Ljaljića, u brojnim turama u Tursku izneli su ogromnu sumu novca.

Izvor: https://www.glas-javnosti.rs/vesti/politika/skandal-tuzilac-istrazuje-ljajica-u-smrskanoj–skodi–potpredsednika-vlade-torba-sa-vise-od-dva-miliona-evra

Povezane vijesti

%d bloggers like this: