20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika

Joše nema zvaničnih potvrda niti negiranja da je kod Ljajića pronađeno dva miliona eura

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu, kao i drugi istražni organi Srbije, do sada nisu potvrdili ni negirali navode Glasa javnosti da je u smrskanom automobilu u kojoj je povrijeđen Rasim Ljajić, a smrtno stradao njegov saradnik Branko Gogić, u torbi pronađeno dva miliona eura.

Glas javnosti je, između ostalog objavio da je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu pokrenulo istagu protiv Rasima Ljajića kao bi se utvrdilo porijeklo pronađenog, te da tužioci, kako je navedeno ispituju sve detalje gdje su se lider SDPS-a i poginuli Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora partije i njegova desna ruka, uputili sa tom sumom novca.

SNews je sinoć prenio vijest Glasa javnosti i zatražio izjavu/informacije od Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu u vezi nvoda u objavljenom tekstu, ali do objave ovog teksta nije stigao odgovor, odnosno potvrda ili negiranje ovih navoda.

U saobraćajnoj nesreće koja se 10.04.2022.godine dogodila kod Ražnja kada je teže povrijeđen predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, a poginuo njegov saradnik Branko Gogić.

Do nesreće je došlo kada iz za sada  nepoznatih razloga.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksinsu je istog dana obavjestilo javnost da je navedenog dana, u ranim jutarnjim satima, oko 08,50 sati, došlo do saobraćajne nezgode na državnom putu IA reda, u saobraćajnoj traci iz smjera Beograda ka Nišu, u blizini Ražnja, u visini stare ciglane na taj način što je putničko vozilo marke „Škoda Superb Kvatro“ kojim se prevozio predsjednik Socijaldemokratske partije, na mjestu suvozača, sletelo sa kolovoza i prošlo kroz zaštitnu ogradu nakon čega se prevrnulo pored Državnog puta 2A reda br. 158.

Kako je navedeno na lice mjesta zajedno sa pripadnicima MUP-a RS PS Ražanj izašao je i dežurni zamjenik javnog tužioca Janko Dinić, koji je nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta utvrdio da je vozilom najverovatnije upravljao direktor preduzeća „Emisiona tehnika i veze“, inače bliski saradnik predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Branko Gogić (1977) kome je na licu mjesta konstatovana smrt, dok je Rasim Ljajić prema prvim informacijama zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je hitno prevezen u Klinički centar Niš – Odeljenje za reanimaciju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: